fbpx

VOOR 17:00 UUR BESTELD: MORGEN IN DE BRIEVENBUS

IS IEDERE DAG DOUCHEN GEZOND?

IEDERE DAG EEN DOUCHEBEURT HEEFT NADELEN

Is iedere dag douchen gezond? Je zou zeggen van wel. Hygiëne is immers belangrijk. Maar er zijn zeker ook nadelen te bedenken. Aan de andere kant geldt dat te weinig douchen ook nadelen heeft. In dit artikel gaan we op zoek naar de gulden middenweg.

Is iedere dag douchen gezond?

Is iedere dag douchen gezond? Deze vraag heeft geen hapklaar antwoord. Volgens experts is dat heel erg afhankelijk van jouw type huid. Heb je bijvoorbeeld heel erg last van een droge huid of vette huid, maakt een wereld van verschil. Het grote nadeel van frequent douchen namelijk is de aantasting van de natuurlijke beschermlaag van de huid. Vaak douchen heeft tot gevolg dat deze beschermlaag als het ware wordt ‘weggespoeld’. 

Voor mannen met een droge huid geldt dat te vaak dagelijks douchen zorgt dat de huid verder uitdroogt. Hierdoor kun je jeuk, barstjes en irritaties krijgen. Het kan zelfs zo erg zijn dat je door de barstjes leiden tot schade aan de huidbarrière waardoor allergen vrijspel hebben. Het resultaat: er ontstaat een huidallergie. Gelukkig is de kans hierop maar heel klein. Bovendien geldt dat je huid wat bacteriën nodig heeft voor een gezond immuunsysteem. Als je te vaak zou douchen zou dit kunnen leiden tot verlaging van je weerstand. Dat wil je natuurlijk niet. 

Het antwoord op de vraag: is iedere dag douchen gezond? is volmondig ‘JA’ als je een heel vette en onzuivere huid hebt. De vette talgproductie zorgt regelmatig voor een uitbraak van acne. Door vaak en in ieder geval dagelijks je huid te reinigen met een voedende zeepvrije showergel verklein je deze kans. Overigens: we willen absoluut niet beweren dat dagelijks douchen met een droge huid ongezond is. Als je dagelijks doucht en je hebt geen last van klachten, dan is er geen enkel bezwaar tegen dagelijks douchen. 

085-1091165

Hulp nodig? Bel ons op werkdagen van 9:00 uur tot 17:00 uur