fbpx

VOOR 17:00 UUR BESTELD: MORGEN IN DE BRIEVENBUS

PLASSEN ONDER DE DOUCHE

IS HET OKÉ OM ONDER DE DOUCHE TE PLASSEN?

Plassen onder de douche. Is dat normaal? Misschien plas je al langer onder de douche of misschien denk je: ‘hee, wat een briljant idee. Dat ga ik doen’. In Lees dan in beide gevallen even goed dit artikel. Dan weet je of het wel zo’n verstandig idee is. 

plassen onder de douche

Laten we beginnen met de gezondheidsrisico’s. Echt ongezond is het plassen onder de douche niet. Dat is misschien een hele geruststelling. Sterker nog: er zijn zelfs tongen die beweren dat het plassen onder de douche gezondheidsvoordelen heeft. Mensen met wraten bijvoorbeeld. Daarvan wordt volgens oude volksmythes beweerd dat urine zou helpen om deze te verkleinen. Mocht dit je motief zijn, dan moeten we je teleurstellen: er is geen enkel wetenschappelijk bewijs. 

Voor de klimaatliefhebbers zijn er wel wat voordelen te bedenken. Plassen onder de douche bespaart namelijk doortrekken op de WC. En daarmee bespaar je toch al gauw een paar liter water per jaar. Dikke winst voor het milieu dus. Let wel: het is natuurlijk geen voordeel als je meerdere keren per dag gaat douchen bij iedere als je moet plassen. Dan doe je het besparingsvoordeel volledig teniet. Leuk weetje: in Brazilië was er enkele jaren geleden ooit eens een milieubeweging die via een speciale campagne opriep om vaker onder de douche te plassen. 

Toch is het plassen onder de douche niet heel hygienisch. Zeker niet als je de douche met meerdere personen deelt. In dat geval zou je maar zo een infectie kunnen krijgen van urine. Urine zit namelijk vol met bacteriën. Dit geldt in het bijzonder als je een wondje hebt aan je voet of been. De bacteriën uit de urine kunnen zich via het wondje verspreiden via het lichaam. 

Een ander nadeel is misschien de geur. Zo’n plaslucht maakt natuurlijk niet heel gelukkig. Bedenk dat er tegenwoordig ook douchegels op de markt zijn die geparfumeerd zijn. Daarmee camoufleer je vieze penetrante lucht van urine. Onze eigen Amalfi Secrets showergel met voedende Pro-Vitamine B5 bevat een eeuwenoud Italiaans parfum. Daarmee verandert je badkamer in een oase van geur. 

085-1091165

Hulp nodig? Bel ons op werkdagen van 9:00 uur tot 17:00 uur